Biography

Esther Roozendaal draait als DJ sinds 1998 onder de naam Estroe en heeft sindsdien aan een goede internationale carrière gebouwd. In 2004 begint Esther ook met produceren van elektronische muziek. De ambient-, house- en technoplaten verschijnen op labels waaronder Connaisseur, Bedrock en Snejl. Haar eerste album, Elemental Assets, verschijnt in 2010 op Connaisseur Recordings met onder meer een bijdrage van de Franse DJ/producer Miss Kittin. In 2014 komt haar album Comfort and Closure uit op EevoNext en in dit jaar richt ze haar label Rosedale Records op. Daarnaast is Esther een veelgevraagd remixer en maakt ze maandelijks een webradioshow bij Proton Radio.

Van DJ en producer tot labelmanager en promotor – Esther heeft zich alle kennis rondom deze facetten van haar dancecarièrre in de loop der jaren eigen gemaakt. Haar brede ervaring in de dancewereld komt goed van pas sinds Esther steeds vaker om raad gevraagd wordt door beginnende professionals. Met vragen als hoe je een goede DJ wordt, hoe maak je nu eigenlijk een goede dancetrack, hoe start je een eigen label en hoe vind je een bij mijn muziek passend label?

Electronic Music Advice is Esther gestart uit een oprechte behoefte anderen met haar kennis verder te helpen – een eigenschap die haar niet vreemd is. In de periode voor haar professionele muziekcarrière werkte Esther bijna negentien jaar als verpleegkundige – een beroep met een sterke sociaal aspect waarin voor anderen zorgen en persoonlijke interactie centraal staat. Ze heeft in de loop der jaren gemerkt dat ze ook in haar huidige professie in de dancewereld veel plezier haalt uit het delen van haar ervaringen als DJ, producer, labelmanager en promotor. Dat doet ze inmiddels op verschillende manieren: als gastdocent bij de Zadkine Popacademie in Rotterdam vertelt ze hoe het is om als DJ/producer je geld te verdienen. Ook geeft ze af en toe workshops bij Red Bull Music Academy en Media Satellite – Esther kent alle ins en outs van Ableton mede dankzij de online cursus Advanced Music Production with Ableton Live aan Berklee Music in Boston. Daarnaast is ze een van de juryleden in de danceproducerswedstrijd Vinylized, een initiatief van Stichting Grap.

Haar van nature sterke sociale capaciteiten combineert Esther met haar vakkennis van alle facetten uit de danceindustrie nu in haar eigen adviesbureau: Electronic Music Advice, waarmee Esther beginnende en gevorderde muziekmakers verder wil helpen in hun muzikale carrière.

Tegenwoordig is Esther ook mental coach en studieloopbaanbegeleider, stagebegeleider en docent E-Performance bij conservatorium Haarlem, een HBO opleiding gericht op E-Music en Pop muziek.