Biography

Als iemand een bucket list kan afvinken, dan is het journalist, presentator, schrijver en muziekkenner Mick Boskamp wel.

In de topjaren van de muziekindustrie, in de tweede helft van de jaren zeventig, begon hij bij het toen net opgerichte popblad Hitkrant. In vijf jaar tijd interviewde hij illustere namen als John Travolta, Iggy Pop, Bryan Ferry, Diana Ross, Earth, Wind and Fire, Blondie, Prince, Michael Jackson en Herman Brood.

In 1983 werd hij redacteur bij de toen net opgestarte Nederlandse editie van Playboy.

In de 21 jaar dat hij verbonden was aan het magazine deed hij alles wat mannen boeit (zoals de slogan van het magazine luidde); hij interviewde voor 5 buitenlandse Playboy-editiesTom Jones, schreef korte verhalen, deed de mannenzaken producties en reisde de halve wereld af voor reportages, waarbij muziek de boventoon voerde.

Vanaf de jaren negentig dichtte hij zich ook nog de rol van nightlife reporter toe, die over house en uitgaan begon te schrijven en door dance-pionier Gert van Veen ‘Nederland’s enige, echte nachtchroniqueur’ werd genoemd.

Mick Boskamp zal een van de moderators zijn tijdens Dancefair/Musicfair. Te vinden op de Bax Music Stage op zaterdag en zondag tijdens de seminars van Gerry Leonard, Tony Grey, Davy Nathan en Patrick Leonard.