Biography

Vanaf zijn 14e jaar is René van der Weijde al bezig met muziek. Eerst met het mixen van vinyl op de zolderkamer, maar daarna al snel te vinden in discotheken in Dordrecht en Rotterdam (Fame & Blue-Tiek-in)

 

In 1987 kwam zijn eerste track uit op het label Stealth Records  in Rotterdam, daarna volgden titels als Deep Inside of Me onder zijn pseudoniem TFX, en de serie Techno Grooves, Food for Woofers en Space Trax.

 

In 1994 kwam het echte succes toen hij samen met Lex van Coeverden de Hit: Atlantic Ocean – Waterfall scoorde, dit werd in 40 landen een top 10 hit en bracht René op vele plekken ter wereld om te draaien.

 

In de tijd van 1987 tot 1997 produceerde hij meer dan 1500 tracks, tot hij in 1997 besloot er een punt achter te zetten, de opkomende muziekstijlen en muziekindustrie konden hem even niet meer boeien.

 

In 2011 vroeg Friends on Friday, een organisatie die lokaal in Dordrecht feesten organiseert hem weer een keer te draaien, dat was gelijk zo leuk dat René het draaivirus gelijk weer opliep. Vele gigs daarna volgden.

In 2013/2014 leverde dat een vaste avond (The Golden Key) op in club Lio op Ibiza waar hij met Tube & Berger, Koyu en Superflu draaide. Kort daarna besloot hij ook zijn studio weer helemaal te verbouwen en tracks te gaan maken.

 

Ook pakte hij een nieuwe stijl geheten NuDisco op dit onder pseudoniem Dave Leatherman, omdat een andere naam nodig was voor deze activiteiten. Ondertussen bleef hij ook house en techno tracks onder zijn andere pseudoniem TFX maken.

 

Het draaien ging onverminderd door en René heeft in Nederland en buitenland regelmatig gigs en festivals:

 

Italië: Dutchweek Italy

Ibiza: Club Lio, Ibiza Catamaran Party,

Omeo & Friends, Rio,Tanit en KM5

Nederland: Friends on Friday, 30 love, Geheime Liefde Festival, HRFST Festival, Rotterdam Outdoor, Pleasure Lounge, Corto Dimanche, Summer of Love Festival, The Promised Land Outdoor en Wooferland festival.